Élesedik a helyzet, visszalőttek Törökországra Szíriából

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány területén, miután a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében - jelentette az Anadolu állami hírügynökség.
A rakéták lakott területeket értek - mondta Mehmet Tekinarslan kormányzó. A csapások során egy ember könnyebb sebeket kapott. Az Anadolu biztonsági körökre hivatkozva közölte, hogy több épület is megrongálódott.
 • Törökország szombaton Olajág néven nagyszabású hadműveletet indított Szíria északnyugati részén, amelynek célpontja a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia.
 • A török hadsereg közleményében azt írta: a légierő 108, a kurd harcosokhoz köthető célpont ellen hajtott végre légicsapást. Az Olajág nevet viselő műveletben 72 repülőgép vett részt, és mindegyikük sértetlenül visszatért bázisára.
 • A török médiában közzétett felvételek szerint több páncélozott jármű és harckocsi érkezett Szíria török ellenőrzés alatt álló részére az öncüpinari határátkelőn keresztül a szárazföldi offenzíva előkészületeként.
 • Ankara a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) bábjának tartja a Washington támogatását élvező YPG-t.
A török haderő vasárnap a szárazföldi hadműveletet is megindította a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében - jelentette a Habertürk török hírportál.
  Az Anadolu török állami hírügynökség ezzel párhuzamosan arról írt, hogy az Ankarával szövetséges, mérsékelt ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) fegyveresei is megkezdték az előrenyomulást. 

  Szíria agressziónak értékeli

  A damaszkuszi külügyminisztérium elítélte Afrín bombázását, és cáfolta, hogy Ankara előre értesítette volna a támadásról - írta a SANA szíriai állami hírügynökség. 
  A külügyi tárca Szíria szuverenitásának megsértéseként értékelte a lépést, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy állítsa meg a török támadást.

  Több áldozata van a török légicsapásoknak

  Hat civil és három fegyveres vesztette életét a kurdok felügyelete alatt álló, északnyugat-szíriai Afrín térségére mért török légicsapásokban szombaton - mondta el Biruszk Haszaka, a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szóvivője.
  Egy fegyveres az YPG tagja volt, míg a másik kettő annak női alakulatában, az YPJ-ben harcolt. A bombázásban 13 civil megsebesült - tette hozzá Haszaka. Leszögezték: az YPG visszavág Törökországnak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban