Marokkói járatot indított a Wizz Air

A magyar hátterű diszkont légitársaság legújabb járata Budapest és Agadir között közlekedik majd.
A Wizz Air hetente kétszer, kedden és szombaton közlekedik majd a dél-marokkói város között Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépeivel. Az első járat telt házzal indult Budapestről. Mohamed Said marokkói közlekedési miniszter a járatindítás alkalmából Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy hosszas előkészítő munka előzte meg a járat nyitását, a marokkói és magyar utazásszervezők és a marokkói turisztikai hivatal is segítséget nyújtott ebben.
Felszáll a Wizz Air diszkont légitársaság első járata a Liszt Ferenc-repülőtérről Kazahsztán fővárosába, Asztanába 2017. június 8-án (MTI Fotó: Kovács Tamás)
Képünk illusztráció (MTI Fotó: Kovács Tamás)
A miniszter közölte, hogy a Royal Air Maroc a közeljövőben járatot nyithat Casablanca és Budapest között, emellett kezdeményezte a két ország légügyi hatóságainak kapcsolatfelvételét is. Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere arról tájékoztatott, hogy Agadir az idén a 13. új úti cél, amelyet megnyitottak. További két járat indulása is várható: Berlinbe és Frankfurtba decembertől lehet a légitársaság gépeivel utazni.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója (MTI Fotó: Lakatos Péter)
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 1998-ban indult az első járat Magyarország és Marokkó között, akkor még charterjáratokkal kötötték össze légi úton a két országot. Mára viszont több menetrend szerinti járat is közlekedik Budapest és Agadir, valamint Marrákesh között, ezzel a korábbi 7-9 órás eljutási idő a felére csökkent.
Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) déli nyitásért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a két ország között a sport, egészségügy, oktatás és a kultúra területén is szoros az együttműködés, a járatnyitás pedig segít Magyarországnak abban, hogy 10-ről 16 százalékra növelje a turizmus GDP-hez való hozzájárulásának mértékét.
hirado.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban