Szerdán a Haiti-i szenátus is büntetőjogilag véget vetett a buzipropagandának

Elfogadta szerdán Haiti szenátusa azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménnyé nyilvánítja az azonos neműek "házasságát" és a homoszexualitás népszerűsítését az országban.

https://kuruc.info/j/480/egyeb/haitibuzik01.jpgA jogszabály három év letöltendő börtönbüntetést és mintegy 2 millió forintnak megfelelő pénzbüntetést helyez kilátásba azok számára, akik tettesként, társtettesként vagy bűntársként buziházasság "elkövetőivé" válnak.

Alapvető kötelesség a lakosságot megvédeni ettől a látványtól

Youri Latortue, a szenátus elnöke tudatta, hogy minden szenátor ellenzi az azonos neműek "házasságát", s bár jóllehet Haiti az alkotmány értelmében világi állam, mégiscsak a vallásos emberek vannak többségben.
"Egy országnak ragaszkodnia kell az értékeihez és a hagyományaihoz.
Külföldön ezt nem mindenki gondolja így, de mi itt, Haitin így vélekedünk" - magyarázta Latortue.
Haitin az emberek többsége úgy véli, hogy az efféle fajtalankodás csak Nyugaton bevett gyakorlat.
https://kuruc.info/j/480/egyeb/haitibuzik02.jpg

A polgári törvénykönyv előírásaiban eddig is szerepelt, hogy házasságot egy férfi és egy nő köthet. Emellett új szabályozás a karibi szigetországban, hogy az elfogadott jogszabály megtiltja a homoszexualitást támogató minden megnyilvánulást és az erre való buzdítást.
A törvény persze igencsak aggasztja a haiti homokosokat.
A törvény szerint csak a rendőrség és a bíróságok járhatnak el ilyen ügyekben, de az országban hivatalosan is bejegyzett két köcsögjogi szervezet naponta kap bejelentéseket támadásokról, sértegetésekről (hallatlan!) vagy fenyegetésekről.

https://kuruc.info/j/480/egyeb/haitibuzik03.jpg

"Ez a megfogalmazás tiszta politika, és a politikusok nagyon jól tudják, hogy ez csak erőszakot és előítéletet fog szülni" - foglalt állást a kérdésben Charlot Jeudy, a Kouraj, a helyi kreolból magyarra fordítva Bátorság nevű buzijogi szervezet elnöke.

A szenátus után a javaslat a képviselőház elé kerül, ahol ugyan még nem tűzték napirendre a vitát, de szinte kétség sem fér ahhoz, hogy a javaslatot az alsóház is el fogja fogadni.

(MTI korrigálva)
/Forrás: https://kuruc.info/r/4/175742/ 2017.08.03./*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban