Kolostorba vonul ’vezekelni’ a buzi(?) ortodox püspök


Filmul XXX cu care Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost şantajat de alţi preoţi
Corneliu Bârlădeanu   Kép forrása: http://www.romania24.net/ 2017.07.13.)

Lemondatta a román ortodox egyház zsinata püspöki tisztségéről pénteken Corneliu Barladeanu huszvárosi (Husi) püspököt, akinek egy teológus hallgatóval létesített szexuális érintkezéséről közmegbotránkozást keltő videofelvételt hozott nyilvánosságra a román bulvársajtó. Az egykori főpapnak most az a büntetése, hogy megfosztották tisztségétől és kolostorba kell vonulnia vezeklésül. Azt még nem tudni, a világi bíróság is megbünteti-e.

Bár Vasile Banescu, az ortodox patriarchátus szóvivője már július közepén megerősítette, hogy a huszvárosi püspök látható a több mint húszperces felvételen, annak hitelességét Barladeanu nem ismeri el, terjesztőit rágalmazásért beperelte. Miután a pátriárka szóvivője egyértelművé tette, hogy a zsinat ki fogja zárni a püspököt a papság soraiból, Barladeanu - bár továbbra is ártatlannak mondta magát - állítólag önként kérte felmentését a püspöki tisztség alól, az "egyház javának és békéjének" érdekében, megelőzendő kiközösítésének hónapokig tartó eljárását.

A huszvárosi püspökség élére hatvan napon belül új egyházi vezetőt választanak, Barladeanu pedig nem misézhet többé, és szerzetesként kolostorba vonul - tudatta a szóvivő.

Kikerült a felvétel, amin hátulról közösül egy teológus hallgatóval a püspök. Videó (18+)
video icon
4:05
videonline vrn  2017.08.13.
*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban