Az olasz hatóságok nem engedték kikötni a migráns ’niggereket’ szállító hajót, inkább 30 mérfölddel hátrább vették át a rakományátAz olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító hajójától vasárnap, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a "mentési" munkát szabályozó magatartási kódexét.


Szállítmányonként több mint 1500 feketével tudnak újabb és újabb szögeket verni Európa koporsójába

Az MSF Prudence nevű mentőhajó 127 betolakodót szállított.
Miután az olasz hatóságok megtagadták a kikötési engedélyt, az olasz parti őrség hajóji nemzetközi vizeken, Lampedusa partjaitól harminc mérföldnyire vették át fedélzetükre a migránscsoportot a Prudence-ről. (És így a nagy fellépésük kb. ugyanannyit ért, mintha hagyták volna kikötni a ’nigger’imádókat.)

Az MSF azon nem kormányzati szervezetek (NGO) egyike, amelyek nem írták alá az olasz kormánynak a földközi-tengeri embermentést szabályozó úgynevezett magatartási kódexét.
Az MSF olaszországi bűnszervezete mindenekelőtt arra mond nemet, hogy mentőhajóin az olasz fegyveres erők vagy a rendőrség embere is jelen legyen az embercsempészet elleni fellépésre.

Az 1971-ben francia orvosok alapította MSF az egyik legnagyobb nemzetközi segélyszervezet, amely mindenekelőtt orvosi segítséget nyújt a háborús konfliktusok, a járványok, természeti katasztrófák sújtotta térségekben.
1999-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki.
Az MSF 2015-től végez "embermentő" (értsd: sáskaimportáló) tevékenységet a Földközi-tengeren négy hajóval.


A magatartási kódexet a Földközi-tengeren működő kilenc NGO-ból eddig négy írta alá (Save the Children, a máltai Moas, a spanyol Proactiva Open Arms, a német Sea-Eye).

Marco Minniti olasz belügyminiszter korábban kijelentette, hogy az olasz hatóságokkal nem együttműködő "civil" szervezeteknek következményekkel kell számolniuk, és nem dolgozhatnak tovább Olaszországban.
A német Jugend Rettet mentőhajóját korábban az olasz hatóságok lefoglalták, a legénységgel szemben vizsgálat indult illegális bevándorlás pártolása címén.
Az olasz ügyészség vizsgálata szerint a Jugend Rettet mentőhajója több alkalommal líbiai vizeken egyenesen az embercsempészektől vett át migránscoportokat.
A szervezet fellebbezett az olasz bíróságon.

Olasz sajtóértesülések szerint hasonló vizsgálat folyik az MSF-fel szemben is, a szervezet ezt közleményben tagadta.

(MTI korrigálva)
/Forrás: https://kuruc.info/r/4/175866/ 2017.08.06./*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban