Netanjahu visszavonta a *fideszes Soros-plakátokat elítélő izraeli nyilatkozatot


Ez is csak egy politikai taktika...Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot. Az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel – írja az MTI a Háárec nevű újságra hivatkozva. 
A lap írása szerint a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal kérésére a külügyminisztérium vasárnap visszavonta a budapesti izraeli nagykövet szombaton kiadott nyilatkozatát, amelyben Jószéf Amrani felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Soros György fényképével futó plakátkampányt, mert az gerjeszti az antiszemitizmust, „szomorú emlékeket idéz fel”, „gyűlöletet és félelmet szít”.
Szombaton a magyar külügyminisztérium közölte, ahogyan Izrael, úgy Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra és polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Leszögezte: Soros György le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. A kormány ezért minden eszközzel fel fog lépni a magyar polgárok biztonságát veszélyeztető pénzügyi spekuláns és az illegális migrációt elősegítő szervezetei ellen – írták közleményükben.
Emanuel Nahson, az izraeli külügyminisztérium szóvivője vasárnap élesen bírálta Soros Györgyöt.
Nahson szerint a budapesti nagykövet által kiadott közlemény „semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát”.
A két ország diplomáciai feszültsége a Háárec szerint egy különösen kényes időszakban, Netanjahu július 18-ára tervezett budapesti látogatása előtt történt, amely az elmúlt harminc év első izraeli miniszterelnöki vizitje lesz Magyarországon.
Noha Benjámin Netanjahu tölti be a külügyminiszteri tisztséget is, vele nem egyeztettek, és ő csak a médiából értesült a szombati közleményről. Kiadása után az izraeli jobboldalon elítélték a külügyminisztériumot, mert úgy tűnt, mintha Soros Györgyöt védenék, akit az Izrael elleni bojkott-mozgalom egyik vezető erejének tekintenek.
Forrás: index.hu
sokkaljobb-kommentárA kormány óriásplakátolási szokása félelmetes méreteket ölt. A Soros ellenes plakátolás bevallottan 6 milliárd forintba került a magyar adófizetőknek. A bukott népszavazás és annak elő- és utókampánya 18 milliárd körüli felesleges kiadást jelentett. Rogán Antal propaganda miniszter káros tevékenysége ez is, és a gyalázatos Letelepedési kötvény biznisz is. Mindeközben az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat már haldoklik. Az egészségügy, a kórházak számára nincs és nem is lesz megoldás, még a választási kampányban sem válik fontos kérdéssé. A börtönökben luxus ellátás van a kórházakhoz képest.
Kovács Béláznak állandóan, és húzzák a választásokig az időt az ügyében. Ugyanakkor a Habony–Mészáros médiákban Kiss Szilárdnak, a kormány kedvenc emberének tevékenysége nem kerül szóba. Moszkvában a közreműködésével vagy négyezer darab schengeni vízumot adtak ki, de kiadásra kerülhetett ki tudja hány magyar kettős állampolgárság is. Kiss Szilárd rövid ideig előzetesbe is került egy takarékszövetkezetnek okozott károkozási kísérlet miatt, aztán csönd lett, illetve szabadulása után orosz diplomata rendszámmal furikázott Budapesten.
Békéscsaba, 2017. július 10.
F. I. – K. M.
Emlékeztető: „Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten.”(gróf Széchenyi István)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban