Halálkamion Parndorfnál - Tízen ülnek a vádlottak padján

Parndorf közelében 71-en meghaltak egy hűtőkocsiban, és egy nappal később a tragédia kis híján megismétlődött. A vádlottak pere ma kezdődik.


2015. augusztus 27-én Ausztriában, a magyar határ közelében találtak rá arra a hűtőkocsira, amelyben hetvenegy menekült veszítette borzalmas körülmények között az életét.

A „halálkamionban„ lévők már magyarországi indulásuk után megfulladhattak, ugyanis a légmentesen záró ajtó miatt elfogyott a levegőjük.

A Kecskeméti Törvényszéken ma kezdődik az ügy tárgyalása. A monstre perben tízen ülnek a vádlottak padjára (a tizenegyedikről nem tudni, hol van), és összesen huszonhat vádpontban kell döntenie a bíróságnak. 
A vádirat szerint az embercsempészeket még a hetvenegy menekült kínhalála sem rémítette meg. Hiszen a „halálkamionként" emlegetett teherautó felfedezésének másnapján már újra egy olyan transzportot indítottak útnak, ami majdnem ugyanúgy végezte, mint az előző. Abba a kocsiba 67 migránst zsúfoltak be, de ők ki tudták rúgni a  raktér ajtaját, így életben maradtak. 
 
Ebben a hűtőkocsiban találták meg a  71 menekült holttestét. Fotók: Bertleff András
kisalfold.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban