A franciák öt után kinyomhatják a főnök hívását

Január egytől életbe lépett a szabályozás, ami lehetővé teszi nekik, hogy például ne kelljen a munkaidőn kívül e-maileket olvasgatniuk és válaszolniuk a főnöknek.A franciák öt után kinyomhatják a főnök hívását
Az állandó online jelenlét lehetővé teszi, hogy az ember bármikor elérhető legyen, akár a főnökének is. Azonban a franciáknál nem kell többé attól félni, hogy mit szól a főnök, ha nem válaszolunk neki, ugyanis ehhez jogot formáltak a dolgozóknak. A „lekapcsolódáshoz való jogot”. Január 1-től a francia munkavállalókat nem kötelezhetik arra, hogy munkaidőn kívül munkával kapcsolatos e-maileket kelljen olvasniuk.
A szabályozás célja, hogy megóvja a dolgozókat a túlhajszoltságtól. Bár a franciáknál igencsak rövid, mindössze 35 órás a munkahét, egy kutatócsoport szerint a dolgozók hatvan százaléka a munkaidején kívül is böngészi is megválaszolja a vállalati e-maileket. Ez pedig növeli a stresszt. Az új törvény a szakszervezetek nyomására született, de csak látszólag kedvez a dolgozóknak, ugyanis a francia munkatörvények reformja összességében a vállalatbarát: például könnyebb lesz dolgozókat kirúgni és újakat felvenni a helyükre – írja Mashable.
hvg.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban