Újabb szörnyű támadás volt a berlini metróban

Keresik azokat a fiatalokat, akik felgyújtottak egy hajléktalan férfit az egyik berlini metróállomáson szombat éjjel.
Berlinben nem zárnak be éjszakára telente néhány metróállomást, hogy ott menedéket találjanak a fagy elől a német fővárosban élő hajléktalanok.
Az U8-as vonal egyik állomásán, a Schönleitstrassén húzta meg magát szombat éjszakára egy 37 éves férfi, akik újságpapírokkal takarta be magát. Ezeket gyújtották meg szenteste éjjel az arra keveredő suhancok. A támadás üzemidőben történt, vagyis akkor még járt a metró.
Bild beszámolója szerint nemcsak a papírok, hanem a hajléktalan ruhája is meggyulladt. A lap fotót közölt a padról, amelyen a férfi feküdt, még láthatóak rajta az égésnyomok.
A hajléktalannak óriási szerencséje volt, mert az állomáson várakozó utasok észrevették a tüzet, és puszta kézzel kezdték csapkodni a lángokat. Egy metróvezető is odarohant és egy tűzoltókészülékkel végül ő oltotta el a tüzet. A villámgyors segítségnek köszönhetően az állomáson alvó férfi nem sérült meg.
A támadók elmenekültek: beugrottak egy érkező szerelvénybe, de vannak róluk kamerafelvételek, ezek alapján keresik őket. Összesen hét fiatalemberről van szó – derül ki a cikkből.
Die Welt és a Spiegel is írt a támadásról, utóbbi a mozgóképet is közzétett a támadókról.  
© 
© 
A berlini metróban történt nemrég egy másik sokkoló támadás is. Októberben egy férfi lerúgott a lépcsőről egy nőt. A biztonsági kamera felvételén jól látszott, hogy minden indok nélkül odalépett a lefelé lépegető áldozatához, és brutálisan hátba rúgta. A 27 éves bolgár férfi ellen körözést adtak ki, és azóta már elfogták.
hvg.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban