Ötvenöten haltak meg eddig a monszuneső miatt

Az esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Indiában és Pakisztánban - jelentették a hatóságok.
Legalább ötvenöt ember halt meg Észak-Pakisztánban és Indiában a monszunesőzéseket követő árvíz és földcsuszamlások miatt - számol be a BBC.
Pakisztán Kitral körzetében számos ház és egy mecset rongálódott meg. A hatóságok tájékoztatása szerint legalább harmincan vesztették életüket. Arsun települést szombatról vasárnapra virradóra söpörte el az árhullám.
Többen akkor lelték halálukat, amikor a helyi mecsetben a ramadan alkalmából imádkoztak. Az áldozatok között sok a nő és a gyerek. Emellett tucatnyi házat és egy laktanyát is elsodort a víz. Nyolc katonát még keresnek.
A környéken kitört a pánik. Több százan menekülnek elöntött otthonaikból, számolt be a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője.
Kitral Pakisztán Afganisztánnal határos, északi részén fekvő hegyes terület. Tavaly szintén több haláleset történt a körzetben az esős évszakban, valamint a víz hidakat rombolt le.
Tovább huszonöt ember India Uttarakhand és Arunácsal Prades államában halt meg az elmúlt napok áradásaiban és földcsuszamlásaiban. A hatóságok arról tájékoztattak, hogy a pénteki esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat okozta. Tizenöten Uttarakhandban, tízen Arunácsal Pradesben haltak meg.
A mentési munkálatokat a rossz időjárási körülmények nehezítik mindkét országban. 
nol.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban