Twitter-csatornát üzemeltet a rendőrség az Eb idején

Twitter-csatornát indított a magyar rendőrség, hogy folyamatosan friss információkat, tanácsokat adjon a pénteken Franciaországban kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó magyar szurkolóknak.
Gál Kristóf, az ORFK helyettes szóvivője az M1-en elmondta, hogy ez a Twitter-csatorna a napokban indult, de a rendőrségnek már bő egy hónapja van egy másik Twitter-csatornája, amelynek a célja "breaking news-szerűen" beharangozni a rendőrség honlapján, a police.hu-n később megjelenő híreket. Ugyanitt helyezik el a figyelemfelhívásos közleményeket is.
 

A szóvivőtől azt is megtudhattuk, hogy hétfőn indult el Franciaországba az a nyolcfős rendőrkontingens, amelynek az lesz a feladata, hogy az Eb-mérkőzésekre kiutazó magyar szurkolókat segítse információkkal. "A kontingens tagjainak kiválasztásánál fontos szempont volt a tapasztalat, mindannyian bűnügyi és közrendészeti területről érkeztek. Valamennyien részt vettek már kiemelt kockázatú sportrendezvények biztosításában.  A kiváló angol nyelvtudás is fontos volt" - nyilatkozta Gál Kristóf, hozzátéve, hogy a magyar rendőrök egységes formaruhában, "POLICE" feliratú kék mellényben lesznek ott a szurkolók mellett.

A nyolcfős kontingens tagjai fogják feltölteni a Twitter-csatornát, amelyen lesznek információk a stadionok biztonságos elhagyásáról, és ha rendkívüli esemény történik, akkor is innen tájékozódhatnak a szurkolók.  A kontingens tagjai együttműködnek a konzuli szolgálattal. ‪#‎veletekvagyunk‬
MTI

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban