Borotvapengével vágta ki az ikreket a halott anyából a kórház bejáratánál!Egész Kamerunt felháborította az a tragédia, ami a doualai Laquintini kórház bejáratánál történt. Egy halott nő hasából az egyik rokona vágta ki az ikercsecsemőket egy borotvapengével. Azért, mert az orvosok nem engedték be őket a kórházba. 
Az egyik csecsemő már halott volt, amikor kivágták az anyja hasából, de a másik még élt. Ő sem kapott segítséget az orvosoktól, ezért nem sokkal később meghalt. Monique Koumateke, a 31 éves anya egy órával korábban lett rosszul. A terhes nőt taxival vitte a családja a kórházba. Amikor odaértek, az ügyeletes szülésznő azt mondta nekik, hogy a nő már halott és vigyék inkább a halottasházba. A halottasház őre, Monga Luc vette észre, hogy az ikrek még rugdalóznak az anya hasában.

- Újra odamentünk a szülészetre, de elkergettek minket
 - mondta Marie Sen, a halott nő anyja. Aztán a kórház központi bejáratánál próbálkoztak, de ott azt mondták nekik, hogy nem fognak nekik segíteni. Ekkor Koumateke élettársának, Takeh Rose-nak az egyik rokona elrohant, hogy szerezzen egy borotvát, hátha meg tudja még menteni az ikrek életét.

A nő kivágta a gyerekeket az anya hasából. A nézelődők pedig felvették a telefonjaikkal az egész műtétet. Ezeket aztán feltették a közösségi oldalakra, így az egész világ értesült arról, hogy mi történt a kórház bejáratánál. A kameruniak nagyon dühösen reagáltak a tragédiára. 
Később a rendőrség letartóztatta az ügyeletes szülészt, az egyik nővért, de letartóztatták a segíteni próbáló rokont és a halottasház őrét is. Ők óvadék ellenében szabadon várják a nyomozás folytatását. A kórház semmilyen közleményt nem adott ki az esetről, de az egészségügyi miniszter, Andre Mama Fouda azt mondta, hogy a kórház dolgozói semmi rosszat nem tettek. 
A kameruni legfelsőbb bíróság egyik bírája, Ayah Paul Abine bíró azt írta a Facebookon, hogy az egészségügyi miniszter szavait, amivel felmentette a kórház személyzetét, ki kellene vizsgálni. A doualai tüntetők pedig azt követelik, hogy Fouda mondjon le a tisztségéről. 
- A kórházak ma már csak pénztermelő üzletek - mondta az egyik tiltakozó a BBC tudósítójának. Kamerunban nincs ingyenes orvosi ellátás, mindenért fizetni kell, a vizittől a gyógyszerekig. A kórházak egy erre fenntartott fogdába is zárhatják a betegeket, amíg nem fizetik ki a kezelés költségeit. A népesség 28 százaléka mélyszegénységben él.

Legutóbb egy orvosnő halála váltotta ki az emberek dühét. Helene Ngo Kanának méhen kívüli terhessége volt, de nem tudta kifizetni az ellátást.
 A doualai általános kórházban halt meg úgy, hogy senki sem segített rajta.

John Fru Ndi ellenzéki vezér arról beszélt, hogy Kamerunban a szégyen korszaka uralkodik. Fizetni kell, mielőtt beviszik az embert a kórházba és azelőtt is, hogy ellátnák. Ezt azután mondta, hogy meglátogatta a halott nő családját és árván maradt három- és ötéves gyerekeit.

Több, mint tíz ügyvéd ajánlotta fel a családnak azt, hogy ingyen segítenek nekik kiharcolni a kártérítést és megvédik a letartóztatott rokont és a halottasház őrét. Azt mondják, hogy elsősorban emberek és csak utána ügyvédek és nem hagyhatják, hogy a szomorú eset után bárkit is semmibe vegyen az állam.

Az eset óta egy másik városban, Yaoundéban is történt hasonló tragédia. A központi kórházban az anya és az apa akarata ellenére megműtöttek a négyes ikreket váró, hathónapos terhes anyát, anélkül, hogy inkubátort biztosítottak volna a koraszülötteknek. Az anya csak egy vizsgálatra ment a kórházba, az orvosok mégis megindították a szülést.

Csoda, hogy ennek ellenére mind a négy baba élve született. Inkubátor helyett azonban egy tálcára tették a csecsemőket. Amikor a szülők azt mondták az orvosoknak, hogy legalább azt az egy inkubátort használják, amelyiket egy alapítványtól kértek kölcsön, az orvosok azt válaszolták: ne mondják meg nekik, hogy végezzék a dolgukat. Az összes baba meghalt.
Forrás: Faktor 
/Forrás: http://www.thenews.hu  2016-03-31/*B.Kiss-Tóth László 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban