Nem szabad kioktatni a V4 országait a bajor pénzügyminiszter szerint


Nem szabad nyomást gyakorolni a visegrádi országokra (V4) és kioktatni őket, hanem komolyan kell venni a menekültválság kezelésével kapcsolatos aggodalmaikat - mondta a bajor pénzügyminiszter egy csütörtöki német lapinterjúban.Markus Söder a Die Welt című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy a V4-ek nem rosszindulatból határozták el Macedónia támogatását a Görögországgal közös határának védelmében, hanem azért, mert már nem hisznek abban, hogy Görögország képes biztosítani az Európai Unió külső határát, és "nem akarják egyedül Törökországra bízni Európa jövőjét".

Robert Fico szlovák, Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, Gjorge Ivanov macedón elnök, Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, Bojko Boriszov bolgár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok, valamint Bulgária és Macedónia állam- és kormányfőinek prágai találkozóján 2016. február 15-én. (MTI/AP/Petr David Josek)


„Tiszteletben kell tartni a V4-ek politikáját”

Az aggodalmakat komolyan kell venni, amiből az következik, hogy meg kell védeni az EU külső határát, "korlátozni kell a bevándorlást és ki kell utasítani mindazokat, akikneknincs joguk a maradásra". Ez Bajorország koncepciója a válság megoldására, és ez "többségképes az EU-ban" - mondta Markus Söder.

Hangsúlyozta, hogy ugyan nem kell Varsó, Budapest, Prága és Pozsony politikájának minden elemével egyetérteni, de tiszteletben kell tartani, hogy demokratikusan megválasztott kormányokról van szó, és Európában nincsenek "első vagy másodosztályú államok, hanem mindenki egyenrangú partner".

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa megjegyezte: nehezen érthető, hogy egyesek miért gyakorolnak nyomást Lengyelországra és Magyarországra a belpolitika miatt, miközben "Törökországot meghívják Európába". Az ilyen hozzáállásban "nem stimmelnek az arányok" - mondta.

forrás: MTI

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban