CIA és Mossad mesterlövész halálcsapatok vannak Szíriában?


Külföldi újságírók azt jelzik, hogy az Egyesült Államok és Izrael is mesterlövész halálcsapatokat működtet Szíriában. A CIA / Mossad terroristák kommandósokat küldtek az amerikai (Barack Hussein Obama) és az izraeli kormány (Benjamin Netanjahu) parancsára civilek meggyilkolására. Miért? Mint már korábban is olvasható volt itt, olajat és földgázt találtak Szíria partjainál is, ahogy a Földközi-tenger több pontján. A Levant-medence, amely kiterjed Izrael, Szíria, Libanon, Ciprus és Palesztina területére, körülbelül 122 milliárd köbláb földgáz és legalább 1,7 milliárd hordónyi olajat tartalmaz. Mivel a Bush-adminisztráció és az amerikai kormány évek óta támogatja a felforgató műveleteket Szíriában és további 6 országban, hogy megragadja ellenőrzés lehetőségét az olaj és a gáz jogokat illetően. A 4 csillagos Wesley Clark USA tábornok (nyugállományú) kijelentése szerint - "megyünk, hogy elvegyük ezt a hét országtól öt év alatt, kezdve Irakkal, majd Szíria, Libanon, Líbia, Szomália, Szudán, és befejező lépésként Irántól". Irakban a becsült nemzeti kőolaj tartalék 143 milliárd hordó. Szíriaé, Libanoné és a megszállt Palesztináé minden területi jog a Levant-medence 122 milliárd köbláb gáz-és legalább 1,7 milliárd hordó olajra. 


Líbia területén a bizonyított olajtartalékok 47,1 milliárd hordó. Szomália tartalékok, a szárazföldi és tengeri, legalább 110 milliárd hordó olaj. Szudán területén körülbelül 1,7 milliárd hordó bizonyított olajtartalék és 3 billió köbláb földgáz van. Az újonnan felfedezett források miatt Szudán állítólag olyan olajtartalékokkal rendelkezik, ami vetekedik Szaúd-Arábia tartalékaival. Irán a harmadik helyen a legnagyobb olajtermelő ország a világon, körülbelül 150 milliárd hordóval. 

Miért nem szerepel Szaúd-Arábia a találati listán? Szaúd-Arábia már szó szerint kifogyott az olajból, és ezt az OPEC jelentése is megerősítette. Az olajtartalékok Szaúd-Arábiában kimerülnek 2013-ig. 2007-ben Sadad al-Husseini, korábbi ügyvezető alelnöke a feltárásnak és kitermelést végző Saudi Aramco, az állami olajipari vállalatnak, amely ellenőrzi az összes olajipari fejlesztést Szaúd-Arábiában, kijelentette egy londoni konferencián, hogy a világ olajtartalékait csalárd (hamisan felpuffasztott) mértéke 300 milliárd hordó - ... "egynegyede a világ bizonyított készleteinek. "A tartalékok becsléseiben össze vannak zavarodva, és valójában felfújják a mértéküket. Sok úgynevezett tartalék valójában erőforrás. Ezek nem körülhatároltak, ezek nem hozzáférhetők, ezek nem állnak termelésbe." Az általuk becsült 300 milliárd, a világ bizonyított tartalékokban újra kell kategorizálni a spekulatív forrásokat .... 38 óriás mező az Arab-öbölnél tartalékokként több milliárd hordónyival, amelyeknek átlagosan 41%-a kimerült." 

A 2012. szeptember 5-i Telegraph jelentés címe: " Szaúd olajkút kiszárad " a csapokból Szaúd-Arábiában kifogy az olaj 2030-ban. De a kiszivárgott jelentés megerősíti a 2013-as dátumot. Nincs olajtermelő nemzet amely képes fenntartani az olaj csúcskitermelését a végtelenségig, különösen akkor, ha a termelés 25%-át a saját fogyasztás teszi ki. Szaúd-Arábia volt a világ legnagyobb olaj-gyártója és exportőre 1933 óta (79 év). 
Szaúd-Arábiában, amikor először megadták olajengedményeket a Standard Oil of California (SoCal - alapítójának és tulajdonosának, John D. Rockefellernek. 1936-ban, a Texas Üzemanyag Társaság (jelenleg Texaco) vásárolt 50 százalékos részesedési tulajdont a szaúdi olaj feltárásából. Szaúdi nyersolajat kezdtek exportálni (Bahrein) 1939-ben -, hogy ugyanebben az évben kitörjön az első olaj-háború (második világháború). A második világháborúban igazából a szaúd-arábiai olajért harcoltak. A Világháború figyelemelterelés volt, miközben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia átvette az irányítást a Közel-Keleten az újabb megtalált olaj vagyon felett. 

A nem annyira ismert történelemből felidézek néhány kapcsolódó részletet: 1940-ben, Torkild Rieber, a Texaco vezérigazgatója lemondásra kényszerült, amikor a kapcsolatokat létesített a náci Németországgal, és a Texaco szállított olajat a Németországnak és a hozzá közeli fasiszta erőknek a spanyol polgárháború alatt. Ez nyilvánosságra került, mivel 1941. tavaszán, az összes keleti kutak a szövetségesek kezében voltak. 1941. május 23-án, Hitler kiadott egy 30-as számú irányelvet. Hitler elrendelte a német csapatoknak, hogy támogassák az iraki arab nacionalistákat, akik a britek ellen harcoltak. 
A második világháború elején, míg Európa többi részét is megtámadták a német csapatok, az angolokat is támadták, és elözönlötték a Közel-Keletet, hogy átvegyék az irányítást az olajkitermelés felett. A második világháborúban ez 1941. május 02-31-ig tartott. 
E háború következtében egy újabb iraki megszállás következett a brit fegyveres erők részéről, és a visszatérés a hatalomba a bukott pro-brit garnitúrával és 'Abd al-Ilah herceggel. 

Három évvel a második világháború után, 1948-ban, a Standard Oil of New Jersey (Rockefeller) és Socony-Vacuum Oil (a Rockefeller Standard Oil 1879-ben vásárolta - mindkettőt most Exxon Mobilnak hívják) csatlakozott SoCalhoz és a Texaco-hoz, mint az Aramco tulajdonosai. A Standard Oil of New Jersey 30 százalékot vásárolt a társaságból, és a Socony Vacuum 10 százalékát, így Standard Oil of California és a Texas Oil Company-val egyenlő 30 százalékos részesedéssel bírtak. Mérésekkel a 280 km-szor 30 km-es Ghawar olajmezőt fedezték fel 1948-ban, messze a legnagyobbat hagyományos olajmezőként a területen. 1950-ben, a Trans-Arábia 1,700. olajvezetéke (Tapline) is elkészült, amely összeköti a keleti tartományokat és Libanont a Földközi-tengerrel. Az olajkutatás műveletek melegednek az egész régióban, Safaniya területén, a világ második legnagyobb tengeri olajmezőjén, amelyet 1951-ben fedezték fel. A tartalék összege körülbelül 37 milliárd hordó olaj-és 5,360 milliárd köbláb földgáz. 

Az 1960-as évekig nem egészen, azonban később a királyság kézzelfogható eredményeket kezdett látni az olaj vagyonból, amely akkor kezdődően alakította át a világot. Az Aramco gyorsan vált vásárlóvá. 1961-ben, a cseppfolyósított propán-bután gázt (LPG) - propán és butánt - 1973-ban először dolgozták fel és szállították. A második globális fellendülése az áraknak az 1970-es. Szaúd-Arábia lett az egyik leggyorsabban növekvő gazdasága a világnak. Szaúd-Arábia kormánya 25 százalékos részesedést szerzett, és felkeltette az Aramco érdeklődését. 1980-ban, a szaúdi kormány 100 százalékos részvételi érdekű az Aramcoban, és a beszerzésben szinte az összes társaság eszköznél. 


Ez egyáltalán nem jelent polgárháborút Szíriában. Ez a háború az USA, a NATO, és az izraeli zsoldosok elleni háborúja Szíriának. Ez arról szól, hogy a kormány megdöntésével hozzá lehessen férni más külföldi szuverén államnak is Szíria, Libanon és Palesztina partjainál a 122 milliárd köbláb gázhoz és a legalább 1,7 milliárd hordó olajhoz. A parti államok jogosultak arra, hogy kivizsgálják az olaj és a gáz lelőhelyeiket a gazdasági övezetükben, amely 200 tengeri mérföldre terjed ki (370 kilométer), az ENSZ egyezménye szerint. 
-Tulok-
/Forrás: http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=305 2012.12.03./*B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban