Hering József: Izrael légiereje és szárazföldi tüzérsége ismét megtámadta a palesztin Gázai övezetet

Lángra lobbanhat az egész Közel-Kelet?
 

 
Eddig legalább tíz palesztin halálos áldozata van a támadásnak, közülük kettő gyerek
Áhmád el-Dzsá'bárinak, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom katonai szárnya parancsnokának likvidálása nyitotta meg az izraeli támadások sorozatát a Gázai övezet ellen. A „Felhőoszlop” fedőnevű hadművelet kezdetén az izraeli légierő több tucat föltételezett rakétabunkert támadott meg, s az izraeli hadsereg szóvivője szerint közel ötven hosszú távú (maximum 40 kilométer – H. J.) föld-föld rakétát megsemmisítettek. Eddig közel egy tucat palesztin személy haláláról és mintegy ötven sebesüléséről érkeztek hírek.

Áhmád el-Dzsábári autójából ennyi maradt - a fia is meghalt mellette
Az izraeli légierő és a szárazföldi tüzérség támadásai ezekben a percekben is folynak a Gázai övezet ellen. Az izraeli hadsereg közben több katonai egységet irányított át a Gázai övezettel határos Negev sivatagi országrészekre, de a tartalékosok általános mozgosítását elrendelő, úgynevezett 8-as behívókat még nem kézbesítették az izraeli polgároknak.

Izrael támadja a Gázai övezetet
Iszmáíl el-Áskár, a Hamász egyik vezetője Áhmád el-Dzsábári likvidálására és az izraeli hadsereg támadására reagálva kijelentette, hogy szervezete megbosszúlja a történteket s öngyilkos merénylők Izrael nagyvárosaiban hajtanak végre támadásokat.

Palesztin férfi siratja a meggyilkolt Hamász-parancsnokot
Az izraeli lapok egyébként az Áhmád el-Dzsá'bári fényképe melletti körben a „likvidálva” föliratot jelentették meg.

„Likvidálva”
Hering József – Kuruc.info
Frissítés: Mentik a sebesülteket - a palesztin egészségügyi minisztérium bejelentése szerint legalább egy gyermeket is meggyilkoltak a zsidók:
 
2. frissítés: A palesztin egészségügyi minisztérium összesen tíz halottról számolt be, közülük kettő gyerek. Legalább húszan megsérültek. Mahmúd Abbász az Arab Liga azonnali összehívását kezdeményezte, a Hamász megállapította: ez nyílt háború, a parancsnok meggyilkolása pedig megnyitotta a pokol kapuit.
"A megszállók veszélyes bűncselekményt követtek el, átlépték az összes vörös vonalat, ami hadüzenetként fogható fel" - áll a Hamász Kasszám Brigádjainak közleményében. Ígérik: folytatják az ellenállást.
Közben a mecsetek bosszúért kiáltó palesztinokkal teltek meg, akik csapást sürgettek Tel-Aviv ellen. A zsidó terrortámadás után hat rakéta be is csapódott Beerseba városában; egyik egy bevásárlóközpontot talált el, de ezúttal sem halt meg egy zsidó sem. Az izraeli rakétavédelmi rendszer ugyanakkor elfogott 15 másik rakétát.
"Az ellenállás számára mostantól minden lehetőség nyitott az öngyilkos merényletektől az izraeli városok elleni minőségi támadásokig" - jelentette be a Hamász szóvivője. "A cionista ellenség csak a gyilkolás és a vér nyelvén ért, Isten segítségével ez a csata Palesztina és Jeruzsálem felszabadításával ér majd véget. Ne szavakra, hanem tettekre számítsanak" - tette hozzá Khalil Al Haya.
3. frissítés: Izrael sürgősen behívta tartalékosait, rendkívüli helyzetet hirdettek az ország egész területén, bevallottan szárazföldi hadműveletre készülve. Közben izraeli gépek terrorbombázásokat hajtanak végre Gázavárosban, több épület lángol.
(Russia Today nyomán)
4. frissítés: Hering József összefoglalója az elmúlt órák eseményeiből:
Izrael folytatja a háborút a Gázai övezet ellen – kézbesítették a behívóparancsokat
Izraelben kézbesítették az úgynevezett 8-as és 9-es behívóparancsot a hátországi parancsnokság kötelékében szolgálatot teljesítő tartalékos katonáknak, szárazföldi egységeket vonnak össze a Negev-sivatagban, amely lépés arra utal, hogy a zsidó állam a szárazföldi támadást is megindítja a Gázai övezet ellen. A légierő és a szárazföldi tüzérség után nem sokkal ezelőtt az izraeli haditengerészet is lövi a Gázai övezetet.

Füst- és lánoszlop Gázaváros fölött éjszaka
A Felhőoszlop fedőnevű izraeli hadművelet további részleteiről az elmúlt órákban kizárólag a palesztinok tájékoztatják a világot, miután az izraeli hadsereg szóvivője egyelőre hallgat. Nem hallgatnak viszont az egyiptomi poltikusok. Izraelben komolyan odafigyelnek a Mubárak-korszak utáni egyiptomi vezetés reakcióira. Muhámmád Murszi egyiptomi elnök Szabadság és Igazság Pártja a mostani izraeli hadművelet megindítása után Kairóban bejelentette: Egyiptom nem tűri el a palesztinok elleni további izraeli támadásokat. Kámál Ámru egyiptomi külügyminiszter fölszólította Izraelt a Gázai övezet elleni támadások azonnali leállítására, s egyben emlékeztette a zsidókat, hogy a mai Egyiptom nem az az ország, amely korábban volt. Ámru figyelmeztette Izraelt, hogy a katonai támadás folytatása az egész térséget lángba boríthathatja. Közben Palesztinában és az arab világ több más pontján egyre erélyesebben követelik a Kairóba akkreditált izraeli nagykövet kiutasítását Egyiptomból.

Áhmád el-Dzsábári lángoló autója délután
Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti hatóság jelenleg Svájcban tartózkodó elnöke az izraeli katonai hadjárat miatt kérte az Arab Államok Ligájának azonnali összehívását.
Közben az izraeli légierő és a szárazföldi tüzérség után a haditengerészet egységei is lövik a Gázai övezet egyes, főleg déli célpontjait. Az izraeli hadsereg eddig leginkább Gázavárosban, Ráffáhban és Hán Júneszben hajtott végre támadásokat. Az El-Árábijjá pánarab hírtelevízió jelentése szerint nagyerejű robbanás volt hallható Mahmúd ez-Zahhárnak, a Hamász politikai szárnya gázavárosi otthonának környékén. Részletek nem ismeretesek.
Zehává Gálon, a Merec nevű, magát állandóan a palesztinok jogvédőjének beállító baloldali párt elnöke, parlamenti képviselője nem a Gázai övezet elleni izraeli katonai támadást ítélte el, hanem kifejezte azon reményét, hogy Áhmád el-Dzsábári likvidálása nem eredményezi majd a dél-izraeli zsidó lakosság „felesleges szenvedését”. (Egyébként ezeknek az álszent cionista zsidó pártoknak a palesztinok már régen nem hisznek, egyre kevesebben szavaznak rájuk – H. J.)
Áhmád el-Dzsábári likvidálása után a palesztinok közel harminc rakétát indítottak Beér-Sevá és Dimoná izraeli városokra és más településekre. Beér-Sevában találat ért egy kereskedelmi központot, ám sérülésekről nem érkezett jelentés.
5. frissítés: A világ első twitteres "hadüzenete" - a zsidó cinizmus jóvoltából (mindeközben az MTI még mindig mélyen hallgat a mészárlásról):

Korábban írtuk: 

/Forrás: Kuruc.info 2012.11.14./Videók nélkül. *B.Kiss-Tóth László

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban