Gyártó István: Az izraeli nagykövetség elmenekült EgyiptombólAz egyiptomi lázadások nem csillapodnak, komoly összecsapások alakultak ki, több rendőr átállt a forradalom oldalára. Alexandriában 23 ember halt meg egy nap leforgása alatt.

Az izraeli nagykövetség felett helikopterek jelentek meg, és kimenekítették a nagykövetség dolgozóit egy katonai légibázisra, ahonnan Tel-Avivba távoztak. A gyors mentőakciót azután hajtották végre, hogy tüntetők nagy csoportja vette körül a nagykövetség épületét, és kővel dobálták azt.

Erre azután került sor, hogy az egyik izraeli politikai képviselő erősebb fellépésre szólította fel az egyiptomi politikai vezetést, magyarul verje le fegyverrel a forradalmat.

Egyiptom vezetése harminc évvel ezelőtt elsőként ismerte el Izrael államot, kötött békét vele és az egyik szövetségese lett a térségben. Az iszlám, és a politikai vezetés között az ellentétek azóta fokozatosan nőnek. Mikor a vallás alapú politika megerősödött a hatalom egyre nagyobb elnyomást gyakorolt felette. A gyújtópont a decemberi választások voltak, a most fennálló, vagy éppen megbukó hatalom és a iszlám politikai irányzat között végleg megszakadt minden békés rendezési lehetőség. A mostani fellángolások hátterében ez állhat. A kijárási tilalmak ellenére mindenki az utcán van, egyenlőre 27 halottat jelentettek és több ezer sérült van, jelentette a Vöröskereszt.

Gyártó István
/Forrás: Jövőnk.info 2o11.o1.29./*B.K-T.L.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÚJABB KÉPKERETEK A FANTÁZIA VILÁGÁBÓL

Állatbordélyok nyílnak zoofiloknak szerte Németországban